Τα πλαστικά είναι ένα από τα πιο ευπροσάρμοστα υλικά που χρησιμοποιούμε. Είναι όλα γύρω μας, είτε είμαστε στο σπίτι, είτε στη δουλειά, όταν πηγαίνουμε για ψώνια, ακόμα και όταν βρισκόμαστε σε διακοπές. Ωστόσο, ο επιπολασμός των πλαστικών σημαίνει επίσης ότι έχουμε μεγάλα ποσά για να τα απορρίψουμε στη συνέχεια. Επιπλέον, η ανακύκλωση πλαστικών είναι πολύ σημαντική, αλλά γιατί;

Όπως μπορεί να γνωρίζετε, υπάρχουν πολλοί τύποι πλαστικών και πολλά είδη πλαστικών μπορούν να ανακυκλωθούν. Όμως, πιθανότατα δεν γνωρίζετε γιατί οι περιβαλλοντολόγοι και οι εμπειρογνώμονες σε θέματα αποβλήτων, λαμβάνουν τόσο σοβαρά την ανακύκλωση πλαστικών.

1. Τα πλαστικά αποτελούν μια τεράστια ποσότητα των στερεών αποβλήτων μας

Όπως ανέφερα, υπάρχουν μεγάλες ποσότητες πλαστικών που απορρίπτονται ως στερεά απόβλητα. Αλλά θα εκπλαγείτε πιθανώς να γνωρίζετε ότι τα πλαστικά αποτελούν πάνω από το 12% όλων των στερεών αποβλήτων που διατίθενται. Αυτό ισοδυναμεί με 30 εκατομμύρια τόνους πλαστικού που διατίθενται κάθε χρόνο!

Το ατυχές κομμάτι της διάθεσης πλαστικών είναι ότι απλώς ρίχνεται σε χώρους υγειονομικής ταφής μαζί με άλλα απόβλητα. Δεδομένου ότι οι περισσότεροι τύποι πλαστικών μπορούν να ανακυκλωθούν, η αποστολή πλαστικών σε χώρους υγειονομικής ταφής είναι ένα τρομερό πράγμα που πρέπει να κάνουμε για το περιβάλλον. Εξαντλούμε το χώρο υγειονομικής ταφής με ανησυχητικό ρυθμό, γι ‘αυτό πρέπει να αποφύγουμε τη διάθεση πλαστικού μαζί με τα στερεά απόβλητα.

2. Το πλαστικό παίρνει χρόνια για να σπάσει

Έχετε μια ιδέα για το πόσο καιρό χρειάζεται για να υποβαθμιστούν τα πλαστικά στο περιβάλλον; Η απάντηση μπορεί να σας εκπλήξει. Είναι μεταξύ 500-1000 ετών. Αυτό είναι πολύ πέρα ​​από την κατανόηση για τους περισσότερους ανθρώπους.

Με απλά λόγια, όταν βγάζουμε τα πλαστικά σε χώρους υγειονομικής ταφής, δεν καταρρέουν εύκολα. Αντίθετα, φράζει πολύτιμο χώρο χώρων υγειονομικής ταφής και μπορεί να πάρει αιώνες για να καταρρεύσει.

Επιπλέον, εάν τα πλαστικά αποστέλλονται σε εγκαταστάσεις επεξεργασίας αποβλήτων, μπορούν να επιβαρύνουν υπερβολικά τη μονάδα, γεγονός που οδηγεί σε άλλο ζήτημα. Η καύση του πλαστικού είναι πολύ επιβλαβής για το περιβάλλον. Και σαν αυτά τα δύο πράγματα να μην ήταν αρκετά κακά, εάν τα πλαστικά απορρίπτονται στον ωκεανό, τότε μολύνεται.

3. Η ρύπανση από πλαστικό είναι ένα σημαντικό πρόβλημα

Ενώ η πλαστική ρύπανση επικρατεί στους χώρους υγειονομικής ταφής, όπως αναφέρθηκε, δεν είναι ο μόνος τόπος όπου τα πλαστικά προκαλούν ρύπανση. Στην πραγματικότητα, το 90% όλων των αποβλήτων που επιπλέουν στην επιφάνεια των ωκεανών είναι πλαστικά. Αυτό μπορεί να προσεγγιστεί σε περίπου 46.000 τεμάχια πλαστικού ανά τετραγωνικό μίλι!

Και, τα πλαστικά στον ωκεανό βλάπτουν πραγματικά το οικοσύστημα. Πάνω από ένα εκατομμύριο θαλάσσια πτηνά και πάνω από 100.000 θαλάσσια ζώα σκοτώνονται από πλαστική ρύπανση κάθε χρόνο. Επιπλέον, το 44% των ειδών θαλάσσιων πτηνών, το 22% των καρκινοειδών, η αυξανόμενη ποικιλία ειδών ψαριών και όλες οι θαλάσσιες χελώνες είναι γνωστό ότι έχουν πλαστικό στο σώμα τους.

Η πλαστική ρύπανση αποτελεί σημαντικό πρόβλημα το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί αμέσως. Αν δεν το σταματήσουμε τώρα, θα δημιουργήσουμε μόνο ένα κακό περιβάλλον για τις μελλοντικές γενιές.

4. Όλοι οι τύποι πλαστικών δεν μπορούν να ανακυκλωθούν

Οι περισσότεροι τύποι πλαστικών μπορούν να ανακυκλωθούν. Εντούτοις, ορισμένοι τύποι πλαστικών όπως πολυστυρένιο, σάκοι απορριμμάτων, θήκες φερμουάρ, περιτύλιγμα φυσαλίδων, πλαστικό κουτί δημητριακών, διαφανές πλαστικό περιτύλιγμα, τσάντες πατατών, μερικές πλαστικές τσάντες πολυκαταστημάτων, περιτυλίγματα καραμελών, πλαστικές σακούλες και πλαστικό 6 φύλλων δεν μπορούν να ανακυκλωθούν.

Υπάρχουν πολλοί οικονομικοί και τεχνικοί λόγοι για τους οποίους αυτές οι μορφές πλαστικού δεν μπορούν να ανακυκλωθούν. Αλλά η κατώτατη γραμμή εδώ είναι ότι ανεξάρτητα από το τι κάνουμε, αυτά τα πλαστικά απόβλητα θα φτάσουν αναπόφευκτα στους χώρους υγειονομικής ταφής. Και, αυτά τα πλαστικά απόβλητα θα συσσωρευτούν, δημιουργώντας έναν όγκο απορριμμάτων που δεν θα φύγει εύκολα.

Ως εκ τούτου, θα πρέπει να εξασφαλίσετε ότι ανακυκλώνετε όσο το δυνατόν περισσότερο άλλους τύπους πλαστικών. Οι τύποι πλαστικών που μπορούν να ανακυκλωθούν περιλαμβάνουν το πολυστυρόλιο (θήκες από συμπαγή δίσκους, πλαστικές πιρούνες κλπ.), Πολυπροπυλένιο (φιάλες φαρμάκων), συσκευασίες βινυλίου, πολυαιθυλένιο χαμηλής πυκνότητας και πολυαιθυλένιο υψηλής πυκνότητας (μπουκάλια γάλακτος).

5. Τα ανακυκλωμένα πλαστικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σωστά

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο η ανακύκλωση πλαστικών είναι σημαντική είναι επειδή μπορεί να χρησιμοποιηθεί καλά και όχι άσκοπα να καταλήγει στην ξηρά. Το ανακυκλωμένο πλαστικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία αντικειμένων όπως μπουκάλια σαμπουάν, διοχετεύσεις πετρελαίου, πλακάκια δαπέδου και κώνοι κυκλοφορίας μεταξύ πολλών άλλων προϊόντων.

Επιπλέον, υπάρχουν πολλοί καινοτόμοι τρόποι χρήσης ανακυκλωμένου πλαστικού. Για παράδειγμα, το ανακυκλωμένο πλαστικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία κατασκευής καταστρωμάτων, αθλητικών ενδυμάτων, εσωτερικών χώρων οχημάτων και άλλων προϊόντων.

6. Η ανακύκλωση πλαστικού εξοικονομεί ενέργεια για το περιβάλλον

Τέλος, ο τελευταίος λόγος ότι η ανακύκλωση πλαστικών είναι σημαντική είναι αυτός. Για κάθε 1 τόνο πλαστικού που ανακυκλώνεται, εκτιμάται ότι διατηρούνται 7 μέτρα χώρου υγειονομικής ταφής. Αυτό είναι σημαντικό, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι εξαντλούμε γρήγορα το χώρο των χώρων υγειονομικής ταφής.

Επιπλέον, ανακυκλώνοντας το πλαστικό, διατηρείται το 80% της συνολικής ενέργειας που εισέρχεται στην κατασκευή νέων πλαστικών προϊόντων. Η κατασκευή πλαστικών περιλαμβάνει τη χρήση πετρελαίου και άλλων ορυκτών καυσίμων. Δεν είναι μόνο αυτά τα καύσιμα σπάνια, αλλά και η διαδικασία κατασκευής πλαστικού πραγματοποιείται με τρόπο επιβλαβή για το περιβάλλον. Με την ανακύκλωση μπορούμε να μειώσουμε την ποσότητα του πλαστικού που κατασκευάζεται και να βοηθήσουμε το περιβάλλον.

Το πανεπιστήμιο του Stanford εκτιμά ότι η ανακύκλωση ενός τόνου πλαστικού εξοικονομεί 7.200 κιλοβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτό είναι αρκετό για να τρέξει ένα μέσο νοικοκυριό για 7 μήνες!

Είμαι βέβαιος ότι τώρα μπορείτε να δείτε ότι η πλαστική ανακύκλωση είναι εξαιρετικά σημαντική. Επομένως, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε σωστά τα πλαστικά σας. Μειώστε την ποσότητα των πλαστικών που χρησιμοποιείτε και εάν πρέπει να πετάξετε καθόλου πλαστικό, φροντίστε να το ανακυκλώσετε σωστά.

Συμπέρασμα:

Η ανακύκλωση πλαστικών είναι πολύ σημαντική και πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Τα πλαστικά αποτελούν μια τεράστια ποσότητα στερεών αποβλήτων και χρειάζονται αιώνες για να καταστραφούν στον χώρο υγειονομικής ταφής ή στον ωκεανό. Επομένως, όλα τα ανακυκλώσιμα πλαστικά θα πρέπει να ανακυκλώνονται για να μειωθεί η ξηρασία, να διατηρηθεί η ενέργεια και να διατηρηθεί το περιβάλλον.

Αν θεωρείτε ότι είστε περιβαλλοντικά συνειδητοί και θέλετε να ανακυκλώσετε σωστά το πλαστικό, μπορείτε να βοηθήσετε.